Трети март - Да живее България!

 

Уважаеми дами и господа,

Скъпи съграждани,

 

В деня на националния ни празник и 145-а годишнина от Освобождението на България, за мен е чест да Ви поздравя и да изразя своята признателност и почит пред подвига на хилядите герои, извоювали свободата на нашето Отечество!

Датата Трети март отбелязва възкресението на нашия  народ, който близо 500 години е без своя политическа и духовна свобода, народ, чиято самобитна култура е подложена на унищожение. Но националното самочувствие и достойнство са живи, макар и подтиснати в мрака на робството. Именно те дават опора на българския народ и заедно с християнската вяра поддържат националното съзнание.

Нека в тези тържествени мигове си спомним добре заветите на дейците на Възраждането, защото много от тях са валидни и днес. Валидна е идеята за чиста и свята република, за една държава, в която “всички вери и народности да живеят в мир и братство”, по един и същи закон. Нека да не забравяме и друго едно велико послание на Апостола – че всичко можем да постигнем като резултат от нашите задружни усилия.

Нека помним и на този ден да се поздравим с това, че сме потомци на велики българи. Нека се гордеем и да славим името на нацията, да бъдем единни и носим в сърцата си непреклонния български дух!

 

Вечна слава и дълбок поклон пред всички, дали живота си за свободата на родината!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

 

 

 

 

С уважение,

Д-р Цветан Костадинов

Кмет на община Червен бряг